Prijavite se na besplatni webinar
24/03/2021
Postali smo ponosni član austrijske udruge ÖXPS
13/03/2024
Prijavite se na besplatni webinar
24/03/2021
Postali smo ponosni član austrijske udruge ÖXPS
13/03/2024
Tvornica XPS Češka 2

FIBRAN Grupa otvara novu tvornicu u Češkoj

Grupa FIBRAN, jedan od vodećih europskih proizvođača i dobavljača toplinske izolacije od ekstrudiranog polistirena (XPS), otvara novu tvornicu u Češkoj. Nova akvizicija znači proširenje proizvodnih pogona, što omogućuje FIBRAN Grupi ulazak na nova europska tržišta. Kvalitetu i trajnost FIBRANxps proizvoda dokazuju certifikati pridobiveni na najzahtjevnijim tržištima u Europi.

U industrijskoj zoni Most Joseph u Češkoj, započela je izgradnja nove tvornice FIBRAN Grupe, dio koje je i tvrtka FIBRAN d.o.o. s proizvodnim pogonom u Sodražici, u Sloveniji. Novoizgrađena tvornica proizvodit će toplinsku izolaciju od ekstrudiranog polistirena (XPS) za najzahtjevnije primjene. Investicija od 23,5 mil.€, koja je u cijelosti osmišljena prema načelima održive gradnje, stvorit će 55 novih radnih mjesta. Direktor tvrtke FIBRAN d.o.o., g. Konstantinos Psaroulis, rekao je: „S novom tvornicom u Češkoj, još smo bliže postavljenom cilju daljnjeg jačanja naše pozicije kao jednog od vodećih proizvođača XPS toplinske izolacije. Imamo vrhunsko znanje, adekvatne kapacitete i iznimnu motivaciju da postanemo još bolji i prepoznatljiviji."

Tvrtka proširuje svoje proizvodne kapacitete uglavnom zbog rastuće potražnje za XPS toplinskom izolacijom na cijelom europskom tržištu, što je rezultat zahtjeva Direktive o energetskim svojstvima zgrada i sve veće osvještenosti investitora. Proizvodi za toplinsku izolaciju izrađeni od ekstrudiranog polistirena FIBRANxps, u prepoznatljivoj tirkiznoj boji, savršeno funkcioniraju u najzahtjevnijim uvjetima kako u industriji, tako i u visoko- i niskogradnji.

Proizvodi FIBRANxps dokazuju svoju kvalitetu i održivost certifikatima. U svim fazama proizvodnje tvrtka se brine o okolišu korištenjem održivih sirovina i ekološki prihvatljive tehnologije. Rad nove tvornice temeljit će se na znanju, iskustvu i vrijednostima FIBRAN Grupe. Direktor Konstantinos Psaroulis naglasio je: „Za ovaj se važan projekt pripremamo već nekoliko godina. Puno je truda uloženo u certificiranje, što nam omogućuje ulazak na tako zahtjevna tržišta zapadne Europe".

Novom tvornicom, FIBRAN Grupa će ući na najzahtjevnija europska tržišta, kaoš to su Njemačko, Poljsko i u zemljama Beneluxa. Nova tvornica prostirat će se na površini od 100.000 m2, uz tehnološki naprednu proizvodnu halu, upravnu zgradu i suvremeni laboratorij, uključivat će i dodatni korisni prostor. Proizvodni kapacitet novog pogona iznosit će 400.000 m3 godišnje, a pokretanje probne proizvodnje zakazano je za kraj ove godine. Poslovno-proizvodni pogon projektirala je češka arhitektonska tvrtka Loxia, koja ima 25 godina iskustva u području projektiranja industrijskih zgrada, a izvođač radova je etablirana lokalna tvrtka Trigema.

Investiciju u potpunosti financira tvrtka FIBRAN, d. o. o., koja je osnovana 2004. godine u blizini Soluna, Grčkoj. Svojom robnom markom FIBRANxps, tvrtka je brzo izbila među vodeće europske proizvođače i dobavljače toplinske izolacije od ekstrudiranog polistirena (XPS) najviše kvalitete. Novim pogonom u Češkoj želimo  povećati prodaju u srednjoj i sjevernoj Europi, te tako poboljšati logističku koordinaciju, asortiman proizvoda i tehničku podršku i  tom diijelu EU.