Kontakt obrazac

Rado ćemo Vam pomoći oko bilo kakvih dilema, tehničkih pitanja ili drugih informacija koje bi vas mogle zanimati. Također nam možete poslati upit o našim proizvodima i uslugama.

Odgovori na česta pitanja

1Koju debljinu toplinske izolacije trebam odabrati?
Minimalna debljina toplinske izolacije uvjetovana je važećim Tehničkim propisomo racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama (NN 128/15, 70/18, 73/18).To najčešćemože isnostiti12-15 cm toplinske izolacije, ovisno o tome govorimo li o podu, zidu ili krovu. To naravno znači da ugradnjom većedebljine,možemo dobiti veće uštede za grijanje i hlađenje.
2Zašto mi uopće treba toplinska izolacija ispod temeljneploče?
Potrebna vam je da spriječite stvaranje izraženog toplinskog mosta u podnožju zgrade, gubitak energije i spriječite pojavu plijesni. Dakle, ako temeljna ploča nije toplinski izolirana, može doći do problema s ekstremno hladnim podomi velikim gubicima topline zimi. OPREZ! Nije svaka toplinska izolacija prikladna za takvu primjenu,jer mora podnijeti velika tlačna i posmična naprezanjai ne smije upijativodu. To se može postići samo toplinskim izolacijama koje za zahtjevne primjene posjeduju ETA -Europskutehničkuocjenu. Kakvu debljinu preporučujemo, pročitajte ovdje.
3Možemo li zaštititi kuću od vode polaganjem hidroizolacije na beton?
Da, ali takvo rješenjenije najsigurnija jer su mogućaoštećenjehidroizolaciju,zbog grube površinepodložnog betona i zbog vertikalnih i vodoravnih pomaka u slučaju potresa. Najbolje je osigurati hidroizolaciju između dva sloja odgovarajuće toplinske izolacije u sustavu SEISMIC temeljnog jastuka. Time se možespriječitieventualnu štetu, čak i u slučaju potresa.
4Kako brtvimoproboje kroztemeljni jastuk?
Brtvimo ih dvokomponentnim zaštitnim premazom na bazi bitumenske emulzije i premazom kojim premažemosve prodore. Pri tome seprvi sloj može dodatno ojačati armaturnom tkaninom.
5Što je "zgrada gotovo nulte energije" i koji su njeni zahtjevi?
Zgrada gotovonulte energije (NZeB) definirana je kao zgrada vrlo visokeenergetskeučinkovitosti, odnosno s vrlo malom količinom energije potrebne za grijanje i hlađenje. Da bi se to postiglo, morasvoju uloguodigratiodgovarajuća toplinska izolacija. Više možete pročitati u priručniku na ovom linku.