PROVOZNI RAVNI KROVOVI

Omogućavaju dodatne površine za parkiranje ili prometnice i tako pridonose boljem iskorištavanju prostora

Parkralište na krovu ili slično iskorištena ravna krovna površina prilično je uobičajena pojava u današnjoj arhitekturi. Za neka parkirališta, na prvi pogled, ne biste ni primijetili da su dio ravnog krova. Međutim, to je rezultat dobrog projektiranja i integriranja prostora u dani okoliš.

Toplinska izolacija provoznog krova smanjuje toplinske gubitke grijanog ili hlađenog prostora ispod njega. U isto vrijeme, može služiti kao mehanička zaštita hidroizolacije ili kao minimalna izolacija koja sprječava nastajanje kondenzata na stropu negrijanog prostora.

Vrsta ugrađene toplinske izolacije mora odgovarati predviđenim opterećenjima. Ovisno o veličini opterećenja i vrsti završnih slojeva, a time i prijenosu opterećenja, odabiremo toplinsku izolaciju namijenjenu izuzetno velika (tlačne čvrstoće 500 kPa) ili ekstremno velike (tlačne čvrstoće 700 kPa) mehanička opterećenja.

Sustavi

Sustav OPTIMO

OPTIMO krovovi predstavljaju optimalne ravne krovove s FIBRANxps INCLINE toplinskom izolacijom u nagibu koja zamjenjuje beton u nagibu.

Kako bismo smanjili ukupnu težinu ravnog krova, osmislili smo sustav OPTIMO, gdje se sloj u nagibu izvodi pomoću FIBRANxps INCLINE, toplinske izolacije. Istovremeno, dodatna toplinska izolacija u sloju u nagibu, povećava ukupni toplinski otpor cijele krovne konstrukcije.

KLASIČNI sustav

Klasična izvedba ravnog krova, gdje se potreban nagib izvodi pomoću betona.

Prednost ovog sustava je mogućnost izravnog zavarivanja hidroizolacije na sloj u nagibu. Nedostatak rješenja KLASIČNOG sustava je velika debljina, a time i težina sloja u nagibu. Beton u nagibu se obično primjenjuje s minimalnom debljinom od 5 cm pri slivniku. Naprednije rješenje predstavlja OPTIMO sustav, gdje se nagibni beton zamjenjuje toplinskom izolacijom u nagibu.